Осъдиха извършители на кражба на гориво

16:17, 07 окт 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, двама мъже извършили кражба на гориво са осъдени на по три месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Димитър Д. и Мартин М. се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 09.01.2016 г. в с. Ст.Стамболово, общ. П.Тръмбеш, в стопански двор, в немаловажен случай, след предварителен сговор, чрез използване на МПС – лек автомобил „Рено Туинго” и техническо средство – гумен маркуч, отнели от владението на собственика, без негово съгласие, чужди движими вещи - 160 литра дизелово гориво, на стойност 308.80 лева, от три селскостопански машини, с намерение противозаконно да го присвоят.

Обвиняемите се уговорили да извършат кражба на гориво от стопанския двор. Късно вечерта пристигнали с лек автомобил, влезли в стопанския двор, от резервоарите на три селскостопански машини източили нафта, която налели в туби по 20 литра и ги натоварили в колата. На връщане, автомобилът им бил спрян за проверка от полицейски служители, при която била установена и кражбата на гориво.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама