Ръст на заплатите в частния сектор между 8 и 12% поискаха от КНСБ

16:53, 07 окт 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От КНСБ искаме през 2017 година заплатите на работниците в частния сектор да се повишат между 8 и 12%. Това заяви при посещението си днес в Шумен президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той цитира, че по последни данни от юни за издръжката на член от семейство са нужни 562 лева, но едва 20% от работещите в България имат този стандарт. Близо до прага на бедността или с около 300 лева на човек от фамилията преживяват 80% от хората у нас.

Една трета от работещите по трудов договор в страната или около 2.4 млн. са нископлатени и получават месечно между 500 и 600 лева, което показва, че има неотложна необходимост от спешно повишаване на доходите.

Шумен бе поредният град, в който Пламен Димитров и Чавдар Христов представиха проекта "Достоен труд за доставчици и подизпълнители на мултинационални компании". Той е с продължителност 2.5 години и се осъществява от КНСБ в партньорство с БСК и КРИБ. Проектът е на стойност 2.5 млн. лева, отпуснати по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.  

Проектът ще обхване 100 големи фирми в странта. От Шуменско до момента фирмите проявили интерес са три – „Алкомет”, „Хан Крум” и  „Рока – България”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама