Определиха местата в Пловдив за предизборните плакати

17:50, 07 окт 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на кмета на община Пловдив са определени временни места по райони за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016 г.

Местата за поставяне на агитационни материали в район „Централен”, район „Източен”, на територията на район „Западен”, в район „Северен”, район „Южен” и район „Тракия”.

В съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс се забранява унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден. Забранява се още поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

Не е разрешено използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация, а също така и използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

Забранено е поставянето на агитационни материали на сгради, огради и витрини – без изричното разрешение на собственика или управителя на имота.

В седем дневен срок след изборния ден партиите, коалициите и инициативните комитети следва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама