50 протестират в Бургас срещу центровете за бежанци, политиците и медиите били виновни (снимки)

19:30, 07 окт 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от около 50 души протестира в центъра на Бургас срещу евентуалното построяване на центрове за бежанци в Странджа. Митингуващите се събраха на площад „Тройката” след призив на Петър Низамов–Перата в социалните мрежи. Някои от тях носеха българското знаме, забелязваше се и по някой малък плакат.

Сред присъстващите бяха хора от Цивилните отряди за защита на жените и вярата на Низамов. Самият той не присъстваше, защото се е включил в протеста в София.

В групата имаше няколко колоритни лица като бившия граничар Кирил Кънев. Той разпалено обясни пред медиите, че това, което смята да прави правителството с центровете, е безобразие. Призова за мобилизация на запасните от бившите гранични войски, за да се овладее бежанският поток. Кънев обвини за ситуацията политиците, като веднага след тях били виновни медиите, защото не отразявали правилно случващото се в държавата. Това негово твърдение беше подкрепено и от някои други участници в протеста.

След като групата се събра, около 19:15 ч. потегли на шествие по ул. „Александровска” в посока Община Бургас. Протестиращите скандираха „Мигрантите вън”, „Българи юнаци” и др. Жена от Айтос прозвучи площада с училищен звънец.

Пред Общината групата спря и започна да скандира „Оставка”, явно насочена към управляващите.

Шествието се охраняваше отблизо от полицаи с кучета, които респектираха и не допуснаха нарушаване на обществения ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама