Обновяват девет обществени сгради в Попово

19:50, 07 окт 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 3 милиона лева ще изразходи Община Попово за подобряване на енергийната ефективност на обществените сгради. 2 милиона лева от тях местната власт ще получи като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., а останалите средства трябва да бъдат осигурени като собствен принос от местната хазна. 

Договорът бе сключен през миналия месец с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, управляващ орган на оперативната програма, а срокът за изпълнението му е 22 месеца. Обект на дейностите по проекта са 9 обекта - административна сграда на Община Попово, общински стол, Историческия музей, Читалището в квартал Сеячи, сграда на бившето Помощно училище, две сгради на Основно училище „Св. Климент Охридски”, Районно управление „Полиция” и Районен съд и Прокуратура.

На първи етап по приоритетната ос за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони Община Попово кандидатства и за 8 жилищни сгради, като се очаква до края на октомври да бъде подписан договора и за тях. При кандидатстване на втори етап по програмата са одобрени за саниране още 3 обществени и 11 жилищни сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама