Столичани са съпричастни към бежанците, убедена е Фандъкова

19:55, 07 окт 16 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите в София проявяват съпричастност към бежанците от Сирия, към семействата и децата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на конгрес "Миграция и интеграция: влиянието върху жените", организиран от ЕНП.

"В тази ситуация най-важната задача на политиците е да говорим максимално с гражданите на тези теми открито и честно, за да преодолеем страха, да призовем гражданите към съпричастност, но и да отговорим на техните страхове с повече гаранция за сигурност", заяви още Фандъкова.

По думите й има притеснения сред гражданите по отношение на "тези групи млади хора, мигранти, които имат други цели, предимно икономически емигранти и се стремят към Европа.

"Осигуряваме видеонаблюдение, осветление и постоянни полицейски патрули в районите с бежански центрове и струпване на мигранти за повече сигурност на българските граждани. Българите са съпричастни към хората и семейства с деца, които бягат от война, но се притесняват от мигрантите с агресивно поведение. Напрежение и страх пораждат групите от млади мъже, основно от Афганистан, които отказват да се съобразяват с общоприетия ред", каза още кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама