Десет общини бяха отличени в конкурса „Екообщина“ (снимки)

20:14, 07 окт 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На специална церемония в курорта Албена бяха наградени победителите в конкурс "Екообщина". Това е първото издание на инициативата, която се организира от посолството на Франция, с партньорството на МРРБ и МОСВ и под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Церемонията бе в рамките на 11-ата Годишна среща на местните власти.

Участниците и отличените бяха поздравени от първия съветник на посолството на Франция Доминик Вааг, от министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, които призоваха за по-голяма активност в следващото издание.

Министърът Ивелина Василева връчи наградите на победителите в първите две категории. За „Устойчиво управление на водите“ наградата за община под 10 хил. души бе присъдена на Община Годеч, а за над 10 хил. жители я получи Община Габрово. Призовете в категорията „Устойчиво управление на отпадъците“ отидоха съответно за общините Каспичан и Търговище.

В другите две категории отличията бяха връчени от министър Лиляна Павлова. Призът за „Енергийна ефективност на сградите” при общините под 10 хил. души получи Община Брацигово, а при тези с над 10 хил. души местната власт в Златоград. В категорията „Устойчива мобилност“ журито е присъдило по две награди. При общините с население под 10 хил. души лауреатите са Бобов дол и Сливница, а за тези с над 10 хил. души – Велинград и Костенец.

Наградените получиха възпоменателен знак, награда от министерствата - информационно пътуване до Франция за запознаване с опита на колегите. Отличените получиха и корпоративни награди, като учебно посещение в страна от Източна Европа, одитно управление на отпадъците, реновация на общински обект, енергиен одит на административна сграда, едномесечно ползване на електромобил.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама