Започнаха тържествата за 55-ата годишнина на Медицинския университет

20:31, 07 окт 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С откриване на първата университетска аптека във Факултета по фармация днес започнаха тържествата по повод отбелязване на 55 години от създаването на Медицинския университет „Проф.д-р Параскев Стоянов“ във Варна. Аптеката ще предлага над 1500 лекарствени средства и козметични продукти. Сред гостите зам.-кметът на Варна Коста Базитов, председателят на Варненския окръжен съд Марин Маринов, проф. д-р Валентин Игнатов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“, д-р Гален Шиваров – изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Анна“.

В библиотеката на факуртета бе открита изложбата „Академични издания“. Гостите успяха да разгледат изданията на официалното списание университета Scripta Scientifica Medica от издаването му до днес. В отделна зала бяха представени ценни и редки издания от книжния фонд на библиотеката от началото на XIX век. Сред тях е книгата на видния български медик, обществен деец и патрон на университета проф. д-р Параскев Стоянов „Хирургическа диагностика, семиотика и симптоматология“ от 1930 г. Представен бе и алманах по повод 55-годишнината на висшето училище.

Пред бюст-паметника на проф. Стоянов бяха поднесени цветя. Беше открита и фотоизложба „55 години МУ – Варна – минало, настояще и бъдеще“. Академичното шествие по централните варненски улици стигна до Фестивалния и конгресен център. Там в момента се провежда тържественият концерт, който ще завърши с изпълнения на „БТР“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама