Лиляна Павлова: Над 600 млн. лева вече са инвестирани в българските градове

21:19, 07 окт 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В българските градове са вложени над 600 млн. лв. и поне още толкова предстоят да бъдат инвестирани до 2020 г. Те облагородяват облика на градовете ни и ни връщат самочувствието, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на церемонията по връчването на наградите в конкурса „Екообщина“ в курорта Албена.

Тя посочи, че по отношение на градската мобилност, проектите, които са финансирани и по досегашната, и по новата оперативна програма, са за доставка на нови, екологични превозни средства, изграждане на велоалеи, бързи ленти за преминаване и като цяло интегрираните инвестиции за градски транспорт. По отношение на енергийната ефективност както с европейско финансиране, така и по националната програма, има прекрасни проекти. Те облагородяват облика на градовете ни и ни връщат самочувствието, че не живеем в стари панелни, полуразпаднати, тип пачуърк сгради, посочи министър Павлова. Тя изрази надежда  с общи усилия градовете и сградите, в които живеем, да станат по-екологични и красиви. 

Министър Павлова поздрави Националното сдружение на общините в Република България с 20-годишния юбилей. „Не само излязохте от тийнейджърската възраст, но сте и наш прекрасен партньор, коректив. Като министър на регионалното министерство, което наричаме министерство на общините, искам да благодаря за сътрудничеството, което имаме вече втори мандат. Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и общините сме като скачени съдове, не можем едни без други. Много български градове са коренно променени, изглеждат различно, изглеждат разцъфнали, изглеждат прекрасни, такива, каквито всички искаме да бъдат. Разбира се, и с поглед напред, да ги направим още по-добри с новите инвестиции от фондовете“, каза министър Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама