Съдът решава да остави ли в ареста управителя на "Дупнишка популярна каса"

08:38, 08 окт 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Пловдив внася днес в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо Георги Близнаков и Ивона Близнакова – съответно председател и касиер на Кредитно-спестовна кооперация “Дупнишка популярна каса”. Срещу Близнаков има повдигнати две обвинения – за укриване на данъци и за лихварство. Според подадените жалби финансовите измами могат да достигнат 4.5 млн. лв., като до момента, след проведени разпити с 43 пострадали, доказаните суми, придобити от вложители, са около 1.5 млн. лв

Припомняме, че от 2013 година Дупнишката популярна каса е регистрирана в Пловдив. Над 100 са жалбите, внесени в прокуратурата в Дупница от хора, измамени от кредитно-спестовната кооперация. Финансовото дружество изпадна в несъстоятелност през май, а съкооператорите в нея загубиха своите спестявания.

Оказва се, че много хора са считали касата за банка. По смисъла на закона те не били вложители, а съкооператори – обясняват финансисти. Подписвали договори и получавали много по-големи лихви за влоговете си, отколкото биха взели в истинска банка. Конкретната сума, с която съкооператорите на Дупнишката популярна каса са ужилени, все още не е ясна, но вероятно става дума за милиони лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама