Любими арии и дуети ще звучат в музикалното соаре на Операта

10:02, 08 окт 16 / Култура 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приятен акцент в дъждовната събота ще внесат със своето Музикално соаре хористите на Варненския оперен театър. От 16 часа в Ротондата на Основна сцена те ще представят някои от онези арии и дуети, които публиката никога не се уморява да слуша.

Тона на настроението ще зададе щастливата „Наздравица” от Вердиевата „Травиата”. Илко Захариев ще изпълни ария на Алмавива от „Сватбата на Фигаро” от Моцарт. Следват дует на Графинята и Сузана от същата опера с Антоанета Маринова и Галина Великова, ария на Церлина из операта „Дон Жуан” от Моцарт с Християна Христова и дует на Церлина и Дон Жуан с Християна Христова и Илко Захариев. След този Моцартов акцент концертът продължава с Красимира Митева и ария на Италианката из операта „Италианката в Алжир” от Росини, а Галина Великова ще поднесе песента „Не пой, красавица” от Рахманинов.

Интерпретирайки творби от Гуно, Дворжак, Чайковски, Верди и Бизе, своето вокално майсторство ще покажат още Боряна Равноустова, Димитър Ряхов, Марина Иванова и Димитър Илиев. Музикалното соаре ще завърши с онзи бравурен финал из операта „Кармен” на Бизе, в който винаги се усеща енергията и удоволствието, които артисти и зрители споделят в общото съпреживяване на изкуството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама