Борисов: Трябва да се напомня за катастрофата от правителството на Орешарски

12:47, 08 окт 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До сега бях много толерантен, но се убедих, че всеки ден трябва да се напомня за катастрофата, в която ни въвлякоха Орешарски и издигналите го партии. Винаги съм се съобразявал какво говоря, за не влизаме в сблъсък, но трябва да им се напомня всеки ден. Tова каза днес премиерът Бойко Борисов при откриването на обновената пречиствателна станция на Шумен.

Министър-председателят посочи, че пречиствателната станция е била един провален обект, за който жителите на Шумен е трябвало да извадят от джоба си 49 милиона и да ги върнат обратно. "Шуменци не са виновни, че са избрали некадърно ръководство, бяха подведени. Ние осигурихме от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение", подчерта Борисов.

Той посочи, че с допълнителната финансова помощ се завършва проект, започнат през 1988 г., и така Шумен вече има инвестиции за над 62 милиона лв. в екология и здраве. Проектът е втората фаза на водния цикъл на Шумен и включва два подобекта – изграждане на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателната станция и помпена станция за отпадъчна вода в кв. "Дивдядово" с напорен колектор до ПСОВ. Общият размер на инвестицията е 13 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама