Разбиха оранжерия за канабис в Малка Верея

12:54, 08 окт 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оранжерия за отглеждане на канабис е открита в старозагорското село Малка Верея, съобщиха от полицията.

При полицейска операция на 5 октомври са извършени претърсване и изземване във вила, намираща се в землището на с. Малка Верея,   собственост на И. Е., на 32 г., от Стара Загора. Намерена е и е иззета суха, зелена, тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, с общото тегло 110 грама.  

В помещение, намиращо се на около 30 метра от вилата са намерени и иззети 217 растителни клона с различна височина, които при тестване с полеви наркотест реагират на канабис и множество полиетиленови торбички, клик система, съдържащи зелена тревиста маса, реагираща на канабис, с тегло около 3 кг. При  извършено претърсване и изземване в жилището на И. Е. в Стара Загора са намерени допълнително 1,85 г марихуана, а при извършения личен обиск у него е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана.

В хода на операцията са задържани и Д. Р., на 37 г., от Стара Загора и С. Т., на 33 г. от  София. При извършено претърсване в жилището на С. Т.  в Стара Загора са намерени и иззети 6 таблетки и 1 ампула ефедрин.

В ОДМВР  Стара Загора са образувани две досъдебни производства. На И. Е. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 за производството и държане на наркотични вещества  и той е задържан с постановление на районан прокуратура Стара Загора за срок от 72 часа, а Д. Р. и С. Т. са задържани за срок до 24 часа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама