Финалното турне на „Ахат“ преминава през Варна на 25 ноември

13:13, 08 окт 16 / Култура 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финалното турне на легендарната група „Ахат“ ще премине през Варна на 25 ноември. Музикантите, които свирят заедно от 1986 г. и държат запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок, са го нарекли „Последният поход“.

„Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим 30-годишнината си най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за „Ахат“ и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтменът на групата Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на „Ахат“ от последните години - като съпорт на „Дийп Пърпъл“, „Юрая Хийп“, „Уайтснейк“, „Дъ Кълт“, „Блек Сабат“, „Скорпиънс“, „Айрън Мейдън“, както и последното им турне през 2007 г. Но вече от няколко години музикантите не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30-годишният ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.

Турнето започва от Велико Търново на 22 ноември. Маршрутът му включва още Бургас, Пловдив, Благоевград и София. Във Варна концертът е на 25 ноември в Двореца на културата и спорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама