Започна 47- то издание на рали "Стари столици"

14:08, 08 окт 16 / Спорт 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна 47- то издание на рали "Стари столици", което се провежда днес и утре в Шумен. 32 екипажа участват в тазгодишната надпревара.

Новото тази година е предвиденият специален етап на кръговото на пл. „България“ в първия ден на ралито, който е с дължина 1100 метра и е изключително атрактивен за зрителите. Другият нов етап е „Велики Преслав“, който се кара в двете посоки-отиване и връщане. Етапите са общо девет. Движението по време на ралито се спира час преди старта на първия състезателен автомобил. На площад „България“ това ще стане час и половина по-рано.



На откриването заместник-кметът на община Шумен Найден Косев заяви, че ръководството на общината и тази година подкрепя най-старото българско автомобилно състезание. „Подкрепяме традицията на автомобилния спорт в Шумен, с което се надяваме да доставим не само удоволствие на зрителите, но и да обогатим подготовката, спортната култура и мъжеството на всички състезатели. Искам да пожелая на всички участници успешен старт и успешен финал”, каза Найден Косев.



Организатори на състезанието са БФАС, АСК „Стари столици“, СБА, клон Шумен и Община Шумен.  „Стари столици“ е последен кръг от националния рали шампионат. След него ще бъдат ясни всички шампиони в генералното класиране и в отделните класове. Шампиони за 2016 година вече са Пламен Стайков и Давид Кварацхелия. Втори във временното класиране са шуменците Мартин Сурилов и Здравко Здравков.

Награждаването на победителите ще бъде в 14.30 часа в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама