Закопчаха четирима наркодилъри за ден около училища в Бургас

14:51, 08 окт 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При проведените през вчерашния ден полицейски действия, насочени към противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества в района на учебните заведения в Бургаски регион, са образувани общо четири бързи полицейски производства и три заявителски материала за притежаване на наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Около 07.30 ч. в района на бл. 53 пред вх. 7 в жк „Изгрев”, полицаите задържали криминално проявения и осъждан Р. П., на 18 години /ученик в 12-ти клас в бургаска професионална гимназия/. В него са намерени и иззети три топчета канабис с тегло около 2 грама. Р. П. е задържан със заповед за срок до 24 часа.

Около 09.30 ч. служители от Пето районно управление – Бургас извършили проверка на криминално проявения Н. Н., също на 18 години, като намерили и иззели пликче с марихуана. Н. Н. е задържан за срок до 24 часа.

Към 10.00 ч. пък полицаите извършили проверка на 16-годишния С. Б., като намерили и иззели също пликче с марихуана. С. Б. е задържан за срок до 24 часа.

А около 10.50 ч. в района на бл. 53 пред вх. 8 в жк „Изгрев”, служители от Второ районно управление – Бургас задържали Б. С. - ученик в 11-ти клас в бургаска професионална гимназия. В него са намерили и иззели две топчета канабис с тегло около 2 грама. При извършено претърсване в дома на Б. С.също е открит канабис. Б. С. е задържан за срок до 24 часа.

Полицейските действия на служителите от ОДМВР – Бургас ще продължат и през следващите дни, като приоритетно в периметъра им ще попадат зоните около учебните заведения в Бургаска област.

„Наркоразпространението е приоритет на цялото ръководство на Областната дирекция и на всяко едно Районно управление. Проверките, които осъществяваме в районите на училищата и в самите училища, са част от набелязаните мерки. Този вид престъпна дейност, притежанието и разпространението на наркотични вещества, е вид латентно престъпление. То е скрито и разкриването на такъв вид престъпление изцяло завили от активността на полицейските служител. Ако активността на полицаите е по-висока, респективно се увеличават случаите на констатация на притежание и разпространение на наркотични вещества”, посочи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Според него противодействието на наркоразпространението, притежанието и употребата на наркотични вещества, трябва да бъде ангажимент на всички институции, НПО, училищата, семействата, изобщо на цялото общество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама