Зам.-министър Шарков бе гост на тържествата за юбилея на Медицинския университет

16:02, 08 окт 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков бе сред официалните гости на тържествения концерт по случай 55 години от създаването на Медицинския университет във Варна. В зала 1 на Фестивалния и конгресен център юбилея уважиха и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, народни представители, ректори на висши училища в страната, директори на болнични заведения, представители на изпълнителната власт, общественици и приятели на университета.

Получени бяха цветя, награди и над 100 поздравителни адреса от цяла България.Специално за честването на 55-годишнината на университета има гости от Швейцария, Германия, Русия, Румъния и други страни.

Висшето училище отличи с плакети различни институции, които са подпомагали дейността му от създаването му до наши дни. Програмата продължи с изпълнения на фолклорния танцов състав при университета, народната певица Хилял Мехмет и легендите на българската рокмузика „БТР“.

С баскетболни срещи днес започна и ежегодният университетски турнир за Купата на ректора. Първите два отбора, които премериха сили, бяха на гост-преподаватели от Германия и отбор на МУ - Варна. Днес ще има и състезания по волейбол, а утре е турнирът по тенис. Предвижда се състезанията да приключат на 22 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама