Набират младежки идеи в помощ на деца със специални потребности

17:34, 08 окт 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки проекти, насочени към деца със специални потребности, набира фондация „Карин дом“ с новата си инициатива „Посланици на доброто“. С нея организацията иска да стимулира доброволчеството и филантропията сред ученици и студенти, тяхната активност и ангажираност към социални каузи.

Фондация „Карин дом“ има богат опит в работата с доброволци и иска да подкрепи идеите на младите хора за промяна на обществото, насочени към децата със специални потребности. През своята 20-годишна история организацията е разчитала изключително много на своите доброволци от страната и чужбина. Много от тях се връщат през годините като утвърдени специалисти, които са намерили своя професионален път с помощта на наученото в „Карин дом“ и в работата си като доброволци.

В конкурса могат да участват: ученици и младежи от държавни и частни училища, университети, спортни, музикални и други школи, спортни клубове, младежки НПО и др. в град Варна. Идеите ще се реализират групово, като няма ограничение за броя на участниците в групите. Одобрени и финансирани ще бъдат 12 проекта. Идеите, с които ще кандидатстват участниците, трябва да са насочени към децата със специални нужди. Те могат да бъдат творчески, спортни, музикални или други инициативи, благотворителни кампании или друг вид дейности, чрез които младежите във Варна да станат посланици на промяната във взаимоотношенията с децата със специални потребности.

Всички, които проявяват интерес да се включат в конкурса за младежки доброволчески идеи на „Карин дом“, могат да се присъединят към предвидените мотивационни срещи на: 10 октомври (понеделник) от 11:15 ч. или на 14 октомври (петък) от 14:15 ч. Те ще се проведат в сградата на фондацията в Морската градина, зад „Пикадили парк“. В срещите ще се включат личности с опит в подготовката на проекти и доброволчески инициативи, а психолог от „Карин дом“ ще запознае участниците с предизвикателствата пред децата с увреждания и техните семейства. Как да бъдем по-солидарни, етични и толерантни към нашите различни връстници, съученици, съседи. Всеки участник ще може да сподели своята идея, да намери отговор на въпросите си, за да я реализира по-успешно. Оценяването ще стане от комисия на база реална приложимост, креативност и въздействие.

Срокът за кандидатстване е до 31.10.2016 г. Срокът за реализиране на проектите е до 31.05.2017 г.

Формуляр за участие и повече информация можете да намерите на сайта на Фондация „Карин дом“ – www. karindom.org или на email: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама