Бургас има световна шампионка по карате шотокан (снимки)

18:19, 08 окт 16 / Спорт 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас спечели първата си шампионска титла на 24-ото Световно първенство по шотокан карате-до, което се провежда в зала „Младост“. Златото извоюва Теодора Тодорова от местния карате клуб „Ронин“. Днес преди обед тя победи 26-има съперници в дисциплината ката при кадетите във възрастова група 14-15 г. Бургазлийката ще се бори и за медал в дисциплината кумите, като двубоите са този следобед.

Състезателите на „Ронин“ са се представили много добре и на 9-ата Световна Кохай купа, която се проведе вчера също в зала „Младост“. Те са спечелили 3 първи места и още няколко втори и трети, съобщи президентът на клуба Иван Тодоров пред репортер на Topnovini.bg.

Лично министърът на спорта Красен Кралев пристигна в Бургас за откриването на Световното първенство по шотокан карате-до.

„Искам да благодаря на Световната федерация по карате-до, че гласува доверие на Община Бургас и на Българската федерация да организират за първи път това първенство. Надявам се, че организацията ще бъде перфектна и всички ще останат доволни от начина, по който България посреща елита на шотокан карате-до. Благодаря и на бургаския клуб „Ронин“, който оказа неоценима подкрепа при организацията на първенството“, заяви министър Кралев и пожела успех на всички участници.

Благодарности към организаторите отправи и Аурел Патру - президентът на Световната федерация на шотокан карате-до на Обединените нации.

Първенството откри кметът Димитър Николов. Той каза, че за Бургас е чест и привилегия да бъде домакин на шампионата. Николов не пропусна да отбележи, че в последните години градът е натрупал доста опит и е вложил много енергия в развитието на спортната инфраструктура. Кметът изрази надежда, че след година ще може спортните първенства да се провеждат вече в много по-голямата и модерна зала „Арена Бургас“, която в момента се изгражда в комплекс „Изгрев“. Димитър Николов получи като дар статуетка на орела на хан Аспарух.

Над 1500 участници от 4 континента участват в 24-ото Световно първенство по шотокан карате-до. Турнирът приключва утре, 9 октомври, когато ще бъдат финалите при мъжете и жените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама