Втора инстанция гледа делото за контрабанда на над 30 кг. марихуана

08:52, 09 окт 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 години лишаване от свобода и глоба от 210 000 лева е наказанието, което постанови съдът в Русе през 2015 г. на косоваря Лирим Тхаче, който беше признат за виновен в контрабанда на почти 35 кг. марихуана.

Делото срещу 37-годишния мъж беше заведено, след като той и съпругата му – румънската гражданка Михаела-Джеорджиана Неагу, бяха заловени в нощта на 2-и срещу 3-март 2014 г. на ГКПП „Дунав мост“, при опит да преминат от България в Румъния, превозвайки незаконния товар. Той е бил укрит в тайник, направен нарочно за случая.

Двамата съпрузи не бяха съдени в общ процес. По-рано през 2015 г. Неагу сключи споразумение с прокуратурата, в което се призна за виновна и получи наказание под 3 години лишаване от свобода ефективно.

 

Въпреки упоритата борба за оправдателна присъда през 2015 г., разширеният петчленен състав на Русенския окръжен съд прецени, че Лирим Тхаче е виновен и му наложи споменатото наказание.

Той обаче е решил да се възползва и от правото си да го обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново, където делото продължава през идната седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама