Студенти от цяла България обменят полезна информация в мрежата на Адриан от Русе и Валери от Асеновград

09:56, 09 окт 16 / Любопитно 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентската мрежа на България или Studentite.bg е проект, който има за цел да обедини всички студенти на територията на страната като им предостави възможност да комуникират помежду си, да си помагат, да намират информация и материали, които са им нужни за по-лесно преминаване през учебния процес и да научават нови неща посредством образователните канали в платформата. Сайтът спомага за пряката комуникация между хора изучаващи еднакви дисциплини, като всеки може да зададе директен въпрос, който достига само до хора, които изучават същата научна област и това гарантира адекватен отговор. Платформата разполага с форуми по всяка една научна област и университет, файлови библиотеки, образователни канали и много други.

Тя е новото предложение в рубриката „Проект на седмицата“ на русенската Startup Factory.

Идеята е на Адриан Димитров от Русе. В продължение на няколко години той се е опитвал да я превърне в реалност, но неуспешно. След много трудности, фалшиви фирми изпълнители и проблеми се запознава с Валери Драганов от Асеновград и двамата успяват заедно да създадат този сайт чрез Националната лаборатория по компютърна вирусология към БАН като изпълнител на проекта.

„Тъй като и двамата сме студенти имахме възможността да видим от близо пречките, които срещат хората, които са се захванали със следване на висше образование. След като се запознахме обсъдихме идеята и решихме, че Студентската мрежа на България е проект, който би имал голямо приложение във времената, в които живеем, а и като студенти преценихме, че след като ние виждаме ползите му, хората също ще го сметнат за полезен с времето“, споделят създателите на платформата.

На този етап екипът им се състои само от трима човека – двама администратори и един модератор.

Целта, която си поставят те е да развият платформата, така че да бъде полезна и използвана от всеки един човек, който е решил да запише висше образование.

„На този етап нямаме пряка конкуренция в лицето на друга студентска платформа в страната. Възможността да се зададе насочен въпрос до всички студенти, които изучават определена дисциплина в страната е страхотна. Студентската мрежа и функциите в нея са напълно безплатни за студентите. Имаме огромни планове и цели, които вярваме, че осъществейки би ни определило като най-използваната платформа, разбира се след Фейсбук, от студентското съсловие в България.

Към момента имаме над 6 000 регистрирани студенти и над 1 300 споделени материала. Също така добавихме и над 150 видео урока по висша математика, като с времето те ще стават все повече и по различни дисциплини.

С функциите, които имаме за план да разработим, ще улесним учебния процес, насочената комуникация и ще поощрим младите хора да учат. Един ден благодарение на Studentite.bg, да могат да се свързват директно с работодатели и да търсят професионално развитие по специалността. Разбира се освен своите социални каузи, в даден момент „Студентската мрежа на България“ ще бъде ориентирана като бизнес проект“, споделят още неговите създатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама