Студенти от България обменят информация в мрежата на Адриан от Русе и Валери от Асеновград

11:53, 09 окт 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентската мрежа на България или Studentite.bg е проект, който има за цел да обедини всички студенти на територията на страната като им предостави възможност да комуникират помежду си, да си помагат, да намират информация и материали, които са им нужни за по-лесно преминаване през учебния процес и да научават нови неща посредством образователните канали в платформата.

Тя е новото предложение в рубриката „Проект на седмицата“ на русенската Startup Factory. Идеята е на Адриан Димитров от Русе. В продължение на няколко години той се е опитвал да я превърне в реалност, но неуспешно. След много трудности, фалшиви фирми изпълнители и проблеми се запознава с Валери Драганов от Асеновград и двамата успяват заедно да създадат този сайт чрез Националната лаборатория по компютърна вирусология към БАН като изпълнител на проекта.

 „Тъй като и двамата сме студенти имахме възможността да видим от близо пречките, които срещат хората, които са се захванали със следване на висше образование. След като се запознахме обсъдихме идеята и решихме, че Студентската мрежа на България е проект, който би имал голямо приложение във времената, в които живеем, а и като студенти преценихме, че след като ние виждаме ползите му, хората също ще го сметнат за полезен с времето“, споделят създателите на платформата.

На този етап екипът им се състои само от трима човека – двама администратори и един модератор. Целта, която си поставят те е да развият платформата, така че да бъде полезна и използвана от всеки един човек, който е решил да запише висше образование. Към момента има над 6 000 регистрирани студенти и над 1 300 споделени материала. Също така са добавени и над 150 видео урока по висша математика, като с времето те ще стават все повече и по различни дисциплини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама