„Дракончета“ печели все повече деца за футбола в Русе

14:05, 09 окт 16 / Спорт 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът за развитие на футбола в Русе „Дракончета“ навърши 1 година. Той обхваща вече над 1 000 деца.

6 изградени нови игрища на открито и 1 салон за занимания на закрито в детски градини и 2 нови терена в училища са само част от видимите постижения на ДФК „Дракончета“ към ФК „Дунав“.

„Благодаря на всички треньори, които отделят допълнително време и помагат на много деца да спортуват и да научат първите важни стъпки във футбола. Без Мариян Тодоров, Мартин Друмев, Мартин Цирков, Вихрен Узунов и Николай Дойнов този проект нямаше да е толкова сполучлив“, сподели неговият ръководител Емил Иванов.

Програмата работи в тясно сътрудничество с ДЮШ на „Дунав“ и нейният ръководител Драгомир Григоров. Именно по този начин и след провеждането на няколко големи турнири, в които се надпреварваха децата, готвещи се по програмата на „Дракончета“, вече има момичета и момчета, които са започнали по-интензивни занимания в школата на футоблния клуб.

„Именно това е нашата цел - да предоставим възможност на повече деца за спорт и от друга страна ние да имаме по-пълен поглед върху повече подрастващи, на които да предоставим и шанс за развитие в школата на „Дунав“ занапред“, отчете още Емил Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама