Варненци спечелиха 47-ото рали „Стари столици“

17:29, 09 окт 16 / Спорт 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пилотът Йордан Атанасов с навигатор Ангел Башкехайов от „ АРТ рейсинг“ с автомобил „Мицубиши лансер ЕВО 9“ спечелиха 47-ото издание на рали „Стари столици“ в клас RC2. Общото време на тандема в деветте скоростни етапа на ралито е 5:39.7 часа. Днес варненици бяха без конкуренция и спечелиха петте скоростни отсечки.

Награждаването на победителите бе пред сградата на Общината в Шумен. Купите връчиха зам.-кметът д-р Светлана Маркова и директорът на ралито Савко Панайотов.

Второто място остана за Игнат Исаев и Теодоси Димитров от тима на „Октан рали тим“ със „Ситроен“. Двамата изостанаха с близо минута (58.1 секунди) от времето на победителите. Въпреки това тандемът спечели първото място в клас RC3.

Изключително доброто представяне днес на екипажа Даниел Попов Дилян Попов им отреди третото място в генералното класиране и първо в клас RC4. Представителите на АСК „Ясен Попов рейсинг” се състезаваха с „Пежо 208 R2“.

Даниел Попов и Теодоси Димитров взеха специалните купи за най-млад пилот и навигатор. Призът е на името на Тодор Славов.

След награждаването пилотът победител Йордан Атанасов обяви, че слага край на кариерата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама