България спечели 8 златни медала на световното по шотокан в Бургас (снимки)

07:58, 10 окт 16 / Спорт 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският национален отбор грабна общо осем златни медала на 24-ото световно първенство по шотокан карате-до, което се проведе в Бургас през уикенда. Пет от титлите са от индивидуални единоборства, а три - отборни.

Представянето на България специално при отборните съревнования предизвика истински фурор в спортна зала „Младост“, защото за първи път в историята на шотокан карате-до един национален тим печели всичките общо три състезания.

Въпреки играта на състезателите в духа на карате, която не позволява грубо отношение към опонента или изпускане на нервите, един от представителите на българския отбор претърпя сериозен инцидент. Световният шампион при ветерани Иво Арсов, който само няколко часа след като грабна златото участвайки на отборните първенства, получи тежък нокаут, заради което се наложи отвеждането му в болница. Благодарение на навременната намеса на лекарския екип в залата и медицинските лица в лечебното заведение, Иво е в стабилно състояние и няма опасност за здравето му.

„Една голяма победа за България. Неописуемо е чувството, когато препълнената зала пееше родния ни химн, а звука от високоговорителите остана заглушен. Радвам се, че с тази победа повдигаме националното самочувствие, когато държавата ни е потънала в различни проблеми, имаме нужда точно от това. Успехите ни са пример за истински патриотизъм. Щастлив съм от факта, че в залата имаше много деца, които, запалени от спорта и от каратето, се радваха на индивидуалните постижения на всеки отбор“, коментира националният ни треньор Димитър Тодоранов.

Над 1300 състезатели от 4 континента мериха сили в зала „Младост“. България бе представена от 70 участници, сред които мъже, жени и юноши. Те се състезаваха три пълни дни на 7-татамита при огромен интерес с много гости от цялата страна и с не по-малко международно присъствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама