Промени на номерата и адресите на изборни секции в Русе за президентския вот и референдума

09:18, 10 окт 16 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и произвеждане на Национален референдум на 6 ноември 2016 г., от Община Русе съобщиха, че със заповед на кмета Пламен Стоилов са утвърдени номерацията, обхвата на секциите.

Създадени са 5 нови секции, съгласно изискванията на Изборния кодекс, променена е номерацията на всички секции на територията на Община Русе с изключение на тези от номер 1 до номер 6.

Променено е местонахождението и на следните секции:

- Секция № 5 от Зала за тенис на маса, ул. "Щип" № 4 в ПГ по туризъм "Иван П. Павлов" бул. "Липник" № 4 ;

- Секция № 30 от Завод "ЖИТИ" AД, бул. "Трети март" № 3 в ОУ "Ангел Кънчев", ул. "Българска морава" № 6 ;

- Секция № 49, 50 от бивше ОУ "Пейо Яворов", ул. "Братя Миладинови" № 37 в ОУ "Ангел Кънчев", ул. "Българска морава" № 6 ;

- Секция № 172 от Павилион бърза закуска, спирка "Захарна фабрика", бул. Тутракан № 17 в Център за социална рехабилитация и интеграция (стол), бул. Тутракан № 20 ;

- Секция № 173 от ПГ по автотранспорт, бул. Тутракан № 32 в Център за социална рехабилитация и интеграция (клуб), бул. Тутракан № 20.

От местната администрация припомнят, че Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството осигурява справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 06.11.2016 г. за всички български граждани.

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини:

•През Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/

•Чрез SMS

Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум за въведения ЕГН.

•Чрез стационарен или мобилен телефон

Избира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Предварителните избирателни списъци са обявени на официалния сайт на Община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама