Владимир Путин пристига в Турция

09:25, 10 окт 16 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин пристига на посещение в Турция, където ще вземе участие в 23-ия Световен енергиен конгрес в Истанбул, предаде БТА.

Предвидена е и среща на руския президент с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, на която те ще обсъдят руско-турските отношения, регионални и международни проблеми. Планирано е и подписване на двустранни документи, съобщи Кремъл.

Путин ще участва и в заседание на смесената руско-турска комисия за икономическо сътрудничество.

Руският държавен глава ще посети Турция след деветмесечна криза в отношенията между Москва и Анкара заради сваления от турските въоръжени сили руски изтребител през ноември миналата година. През август Путин и Ердоган, който поднесе извинения за свалянето на самолета, разтопиха ледовете и подновиха двустранното сътрудничество. 

За Турция посещението на Владимир Путин е особено важно от гледна точка на това, че се очаква да бъде подписано споразумението за проекта Турски поток, който ще помогне на Турция да се превърне в газов разпределителен център на Балканите, както и за активизиране на двустранните отношения, отбелязват анализатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама