Ден на отворените врати в "Държавен архив" - Велико Търново

09:28, 10 окт 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основаването на държавни архиви в България е свързано с издаването на Указ № 515 на Президиума на Народното събрание от 10 октомври 1951 г. за създаване на Държавния архивен фонд (ДАФ) на Народна република България. На 10 октомври 2016 г. се навършват 65 години от създаването му.

Във връзка с тази годишнина днес дирекция „Държавен военноисторически архив” и отдел "Държавен архив" – Велико Търново организират Ден на отворените врати. Събитието е част от проявата, организирана от Държавна агенция "Архиви" в цялата страна.

Посетителите ще имат възможност да  влязат в архивохранилище, да разгледат изложба от снимки, посветени на "Старо Търново" или документи за военните действия в Добруджа през 1916 г., както и да станат съпричастни към една нова инициатива на архивите - "Читател на годината", която предвижда награждаване на читателя с най-много посещения в читалня през предходната година.

Мероприятията ще се проведат на днешния 10 октомври от 11 до 17:30 ч. в сградата на Държавен архив – Велико Търново на ул. „Читалищна” № 2 и на ул.”Христо Ботев” № 21, където се намира Държавния военноисторически архив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама