Вторият дебат Клинтън-Тръмп: лични нападки и заплахи

10:52, 10 окт 16 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатите за президент на САЩ - Хилари Клинтън от Демократическата партия и Доналд Тръмп от Републиканската - си стиснаха ръцете след втория телевизионен дебат снощи, въпреки че в началото не се ръкуваха, предаде БТА.

Като цяло обаче разговорът с сдвамата беше изпълнен с лични нападки, а Тръмп дори доведе жени, които твърдят, че са насилвани сексуално от Бил Клинтън, а Хилари Клинтън ги е заплашвала. 

Тръмп постоянно прекъсваше Клинтън, но тя не се намесваше, когато той говореше - нещо, което бе отбелязано от модераторите. Тя се усмихваше отвреме навреме, правеше кратки забележки и често сядаше, за да изслуша Тръмп. Той крачеше из залата, не сядаше и сочеше Клинтън, когато се обръщаше към нея и стискаше устни, докато тя говореше, отбелязва АП.

На въпроса с какво Клинтън предизвиква възхищението му, Доналд Тръмп отвърна: "Тя никога не се предава, не се отказва и аз уважавам това, тя е борец", каза Тръмп.

Клинтън заяви, че уважава децата на опонента си, предаде ДПА. "Неговите деца са невероятно способни и предани и според мен това говори много за Доналд". "Не съм съгласна с каквото и да било друго, което той казва или прави", подчерта Хилари Клинтън.

Във връзка с думите на Тръмп: "Изобщо не харесвам Асад. Но Асад убива Ислямска държава. Русия убива Ислямска държава", Асошиейтед прес отбелязва, че това не е вярно. За сирийския президент Башар Асад Ислямска държава е една от многото терористични групировки, които застрашават неговото управление, но неговите военни не се сражават срещу нея, а срещу сирийските опозиционни групи, някои от които са подкрепяни от САЩ.

Срещу Ислямска държава се бори коалиция начело със САЩ и с помощта на Турция, която осигурява обучение, съвети и доставки за сирийски арабски и кюрдски бойци. Москва твърди, че се бори срещу екстремистите от Ислямска държава в Сирия, но голямото мнозинство от нейните въздушни удари са насочени срещу опозиционни групи, застрашаващи управлението на Асад, добавя АП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама