Автоизложението продължава с безплатни тестове на новите модели

10:55, 10 окт 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В продължение на два дни всеки посетител на автоизложението във Варна може да подкара харесаната кола в тестдрайв зоната пред „Гранд мол“. Роудшоуто започва от 11 ч. На линия са актуалните модели на Ford - Mustang, Focus RS, EcoSport, Kuga и Edge.

Българска премиера прави във Варна Mercedes GLS 350 d 4 Matic. 7-местният SUV идва с 6-цилиндров дизел и 9-степенна автоматична скоростна кутия, с изцяло въздушно окачване и Comand Online система. Тази система осигурява постоянна връзка с интернет в реално време и помага например да избегнем задръстванията, като ъпдейтва информацията на всеки 30 секунди. Експонатът е базова версия с 258 к. с. и с цената си от 180 882 лв. е един от най-скъпите автомобили на изложението във Варна.

Новата Е-класа на германския бранд е представена с 2-литров дизел със 194 к. с. и стъписващо нисък разход на гориво - от 3,9 до 4,3 л/ 100 км.

Купето GLC на Mercedes за пръв път излиза на изложение в България с елегантен бял експонат. Впечатлява с 9-степенната си скоростна кутия, с единственото в класа въздушно окачване Air Body Control, 19-цолови джанти и AMG пакети, към които се добавя и 360-градусовия обзор на 7-те камери на паркинг асистента. Специалната цена на този автомобил за изложението във Варна е 110 700 лв.

Другото бяло, което пленява погледите, е готовата за скок на всякакъв терен голяма котка от Jaguar - сияен бял екземпляр F-Pace с високо ниво на оборудване Prestige. Задвижва се от новото поколение високотехнологични дизелови двигатели на британския бранд, в случая 2-литров турбодизел със 180 к. с. и има широко използван алуминий в конструкцията си. Мощен кросоувър с ДНК-то на спортен автомобил, F-Pace е един от най-впечатляващите с външния си вид автомобили, любим обект за снимки по време на изложението. Специалната цена за Grand Auto е 119 000 лв.

Единица за сигурност в света на лукса, Volvo S90 прави сега своята премиера за широката публика във Варна. Уникалният микс от скандинавски дизайн, иновативни технологии и висококачествени естествени материали е изкушение за познавачите. Високотехнологичната лимузина присъства на изложението с 2-литров дизел с 235 коня под капака и задвижване на всички колела. Вносителите от Moto-Pfohe я предлагат на цена от 142 000 лв.

В дните на изложението могат да се тестват и автомобилите от гамата на Land Rover - от компактните изискани Range Rover Evoque до бестселъра Range Rover Sport, един еталон за качество, лукс и проходимост във високия SUV сегмент.

С три български премиери идва във Варна Audi. Фейслифтът на A3 демонстрира нов дизайн, нови двигатели и новите възможности от компактния клас на германската марка. Многообразието от системи за подпомагане на водача повдига още по-високо летвата в компактния клас: например асистентът за предупреждение при напречно движение зад автомобила или асистентът за движение в задръстване. Той работи в сътрудничество с Audi adaptive cruise control със Stop&Go-функция - още едно от новите предложения в моделното семейство на A3. Експонираният автомобил е с 2-литров турбодизел със  150 к. с. и автоматична 7-степенна скоростна кутия. Цената му е 79 464 лв.

Новото A4 allroad quattro се отличава с ексклузивен офроуд характер. Този автомобил съчетава екстровертен дизайн с максимална функционалност. Мощно издутите калници и увеличеният клиренс преръщат A4 allroad quattro в идеалното средство за преминаване през средно трудни терени. Наред с това, системата Audi drive select позволява винаги да настройвате автомобила спрямо моментната ситуация. Наред с познатите вече режими comfort, auto, dynamic, efficiency и individual, тук на разположение е и режим offroad - за по-лесно справяне с трудни ситуации. Експонатът е оборудван с 2-литров дизелов мотор с мощност 190 к. с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия, цената му е 112 406 лв.

На щанда на Audi е и най-динамичният спортен SUV на пазара  с най-мощния дизелов двигател - SQ7. Екземплярът в спортния син цвят е с 4-литров V8 дизел с 2 турбокомпресора и един електрически компресор. Неговите 435 к. с. изстрелват спортния SUV от 0 до 100 км/ч. за 4,8 сек. Адаптивното въздушно окачване, Activ roll assist и All whell stearing дават на автомобила изключителна проходимост, стабилност и маневреност на всеки път. Новост е виртуалният кокпит, който визуализира всички основни функции за управление.  Друго улеснение за водача е и head up дисплеят, който проектира основните показатели на екран пред шофьора. Автомобилът осигурява свързаност с интернет със серийната си система Audi connect. Експонатът на изложението притежава системата Phone box, тя позволява свързване, разговори от автомобила и индуктивно зареждане на най-новото поколение смартфони. Луксозният покорител на трудни терени идва на изложението с цена 233 590 лв., която го прави и най-скъпата кола на Grand Auto 2016.

BMW показва новия Active Tourer, който във версия 218d се предлага на изложението с 0% лихва и месечна вноска от 694 лв. Вносителите от Варна карс предлагат и естетски червен екземпляр на актуалния Mini Cooper – сега с удължена гаранция до 4 години или 200 000 км.

Новите модели могат да се изпробват в движение в Тест драйв зоната пред търговския център.

Входът на изложението Grand Auto е безплатен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама