Делото срещу Бат`Сали не тръгна, бил в болница (обновена)

13:59, 10 окт 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът не даде ход на делото срещу депутата на ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат`Сали, предаде репортер на София Topnovini.bg. Той е обвинен за хулиганство и полицейска неподчинение, след разправия на пътя на 1 май т.г.

Причината за отлагането е, че той е в болница, а също и изричното му желание да присъства в залата, за да се защити. Методиев е приет със сърдечна криза в болница "Лозенец", заяви адвокатът на Бат` Сали и помоли ход на делото да не бъде даван.

Прокуратурата пък помоли съда да приеме, че отсъствието на Методиев няма да възпрепятства делото. Също така според обвинението в медицинския документ не се посочва, че състоянието на подсъдимия го възпрепятства да се яви на днешното заседание.

Заседанието обаче все пак беше насрочено за 14 ноември. Тогава съдът ще се произнесе по въпроса дали делото трябва да се върне на прокуратурата или ще бъде даден ход. Според държавното обвинения няма основание за подобно решение на съдебния състав.

Прокурорът по делото  Дойчо Тарев разкри пред медиите, че от мястото на инцидента има видеозапис, който в момента е подложен на експертиза, която да удостовери автентичността му. Той де допълни, че записът показва част от ситуацията, която е довела до обвиненията срещу депутата.



Тарев обясни още, че при инцидента Методиев е парадирал със служебната си карта, както и че е отправял заплаха към полицейските служители, че ще бъдат уволнени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама