Спецакция разкри множество нарушения на битпазара на ул. "Потсдам" в Русе

14:06, 10 окт 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната полицейска операция е проведена на 8 октомври 2016.

От Областната дирекция на МВР в Русе уточниха, че тя е в следствие на постъпили сигнали на граждани за извършване на нерегламентирана търговска дейност и нарушения на Закона за движение по пътищата по ул. "Потсдам" и ул. "Проф. Д. Баларев", където се провежда битпазар в почивните дни.

В проверките на място са се включили служители на Областната дирекция на МВР – Русе, от секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“, представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, служители от русенския офис на ТД НАП - Варна, както и представители от Община Русе - съответно от Специализираното звено "Контрол, охрана, обществен ред и сигурност" и отдел "Стопанска дейност и защита на потребителите".

При проверките на смесените екипи са установени нарушения, свързани с извършването на нерегламентирана търговска дейност, за които са съставени 9 констативни протокола с издадени конкретни предписания, според съответните компетенции на институциите.

Установени и документирани са и 15 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са издадени съответните фишове.

Предвижда се проверките в района на "пазара" да продължат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама