190 хиляди лева за Община Пловдив за предстоящите избори

14:23, 10 окт 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив е получила от държавата 190 хиляди лева за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България и на референдума. Това съобщи Ангелина Топчиева, секретар на Община Пловдив. "Искахме 220 хиляди лева, но преведената сума, дори и по-малка, е достатъчна, за да осигурим технически изборния процес. Имаме разходи-поддръжка на ксероксите, таранспорт, осигуряване на секционните избирателни комисии, указателни табла и други. Имаме и разходи по окачването и обявяване на избирателните списъци", каза Топчиева. Тя е категорична, че тази година администрацията няма да купува паравании и кутии, защото има останали от минали избори.

459 ще бъдат секционните избирателни комисии за Пловдив, те са с 9 повече от изборите на местния вот.  "Прегледахме всички СИК-ове и там където установихме, че има голям брой гласоподаватели, те са редуцирани, за да не станат опашки при гласуването", допълни Топчиева.  

Ясни са и възнаглажденията за членовете на комисиите-председателите ще получат по 58 лева, зам-председателите и секретарите по 58 лева, а членовете по 48 лева. Ще бъдат дадени по 20 лева извънредно за първия тур на всички, защото ще имат ангажимент по референдума. Тези, които ще предадат материалите в Районна избирателна комисии, ще получат  по още 20 лева дапълнително. "312 049 пловдивчани имат право на глас за изборите за президент и вицепрезидент, но цифрите ще търпят корекция", уточни Топчиева.

Тя съобщи още, че в Община Пловдив има определени по схема 15 места в Пловдив за разполагане на предизборни шатри, до момента има 4 издадени разрешения за поставяне.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама