Кралев лансира Бургас пред шефа на леката атлетика в Европа

14:57, 10 окт 16 / Спорт 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортният министър Красен Кралев и президентът на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Свен Арне Хансен са обсъдили възможността Бургас да приеме Европейското първенство в зала през 2021 или 2023 г. Това съобщиха от Министерството на младежта и спорта. Разговорът се е състоял днес в кабинета на Кралев, а на него е присъствал и председателят на Балканската и Българската федерации по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Документите за домакинството през 2021 г. трябва да се подадат до есента на 2017 г. Одобряването на домакинствата минава през тежка процедура и множество инспекции от различни комисии на ЕАА.

Кралев е заявил пред високопоставения си гост, че изграждането на новата зала „Арена Бургас“ в комплекс „Изгрев“ е приоритет на правителството. Подчертал е, че съоръжението ще се използва основно от леката атлетика и за провеждане на международни състезания от най-висок ранг.

Припомняме, че бургаският кмет Димитър Николов се надяваше да приеме европейското първенство през 2019 г., но това се осуети заради забавения строеж на „Арена Бургас“. Той се отпуши с прехвърлянето на залата към държавното дружество "Академика 2011" и използването на 35 милиона лева от неосъществения ремонт на Зимния дворец в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама