Представиха идейния проект за зала „Арена – Шумен”

15:00, 10 окт 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Архитектите Валери Иванов и Калоян Колев предтавиха идейния проект за зала „Арена – Шумен”. Това стана днес в присъствието на кмета на Шумен Любомир Христов, зам.-кмета Боян Тодоров, главния архитект на Общината Дияна Стефанова и едни от най-добрите представители на гилдията в града.

По думите на кмета Любомир Христов модерното съоръжение ще бъде изградено до края на 2017 година. Правителството вече отпусна 8 млн. лева за изграждането на многофункционалната зала.



Преди днешната презентация творческият тандем Иванов и Колев са представили проекта си на научен форум по архитектура в София и предложението им е срещнало широкото одобрение на присъстващете.

Екипът е работил при разработването на проектите за спортна зала „Диана” в Ямбол и залата в Ботевград.

„Арена – Шумен” ще бъде разположена на терена на бившите казарми на „Пети полк”, с големина 5600 квадратни метра разгърната застроена площ. Сградата ще бъде вертикална носеща конструкция. Премостването е осигурено от метални греди с обтегачи.

Залата ще има капацитет от 2300 места, като стационарните ще бъдат 1500.

Многофункционалната зала ще разполага с ВИП зона за специални лица и журналисти. В сектора ще има и коментаторски кабини.

Централният вход на съоръжението ще бъде от към улица „Марица”. Отвън ще има наземен паркинг, зелени площи, игрища. На първото нива на модерното съоръжение ще се разположат кафене, бистро фитнес, съблекални. Допълнителни помещения, съблекални и зала за загряване ще има на подземното ниво на съоръжението.

Арх. Дияна Стефанова заяви, че предложеният идеен проек е изцяло съобразен с изискванията поставени от Община Шумен.



„Липсата на въпроси след предентацията говори единствено за добре свършена работа”, коментира кметът Любомир Христов. Той уточни, че за изграждането на допълнителните обекти в пространството около залата ще се търсят външни изпълнители.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама