Искат постоянен арест за старозагорец за наркотици

15:42, 10 окт 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 32-годишен мъж за държане на марихуана, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Иван Е. е признат за виновен в това, че в условията на продължавано престъпление, без разрешително е държал високо рискови наркотични вещества – престъпление по член 354а , алинея 3, точка 1 от Наказателния кодекс.

Иван Е. е неосъждан до момента.  Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

При полицейска операция на 5 октомври са извършени претърсване и изземване във вила, намираща се в землището на с. Малка Верея,  собственост на Иван Е. Намерена е и е иззета суха, зелена, тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, с общото тегло 110 грама.  В помещение, намиращо се на около 30 метра от вилата са намерени и иззети 217 растителни клона с различна височина, които при тестване с полеви наркотест реагират на канабис и множество полиетиленови торбички, клик система, съдържащи зелена тревиста маса, реагираща на канабис, с тегло около 3 кг. При  извършено претърсване и изземване в жилището на Иван  Е. в Стара Загора са намерени допълнително 1,85 г марихуана, а при извършения личен обиск у него е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана.

Работата по разследването продължава, предстои внасяне на искане до Районен съд Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Иван Е.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама