Пратиха в затвора рецидивист, обрал вила край Осеново

16:17, 10 окт 16 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Половин година ще прекара в затвора 47-годишен рецидивист, обрал вила край варненското село Осеново. Районният съд във Варна одобри постигнато в съдебна зала споразумение между него и прокуратурата, с което му наложи ефективното наказание.

Кражбата е извършена на 25 януари тази година. А. Антонов, който бил безработен,се придвижвал пеша в района и забелязал, че част от оградата на имота е срязана. Той веднага решил да се възползва - проникнал вътре, увредил насрещника на вратата и започнал да пълни носените в него чувалчета с открити във вилата  вещи и храни. Така успял да отнеме туристическа газова бутилка, замразени меса, колбаси и пакетирани храни, 10-литрова туба с домашна ракия и множество други бутилки с алкохолни и безалкохолни напитки – всичко на обща стойност над 500 лева.

С протокол за доброволно предаване част от отнетите вещи били върнати на собственика им непосредствено след разкриването на извършителя. Към момента имуществените щети от деянието са изцяло възстановени.

Подсъдимият следва да търпи наказанието си в затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама