Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми и задържа 2-ма за съставяне на фалшиви документи

16:49, 10 окт 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Венелин Ж., на 53 г., и Кирил И., на 44 г., за съставяне на неистински официални документи с цел да бъдат използвани и за държане на предмети, материали и оръдия, за които се знае, че са предназначени и са послужили за съставяне и преправяне на документи.

На 6 октомври 2016 г.  Двамата са задържани при акция на служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и на ТД на ДАНС-Пловдив, ръководена от Районна прокуратура-Пловдив. Извършени са общо 38 обиски, претърсвания и изземвания на жилища и автомобили, съответно на 6 и 7 октомври 2016 г.

При  проведено претърсване в жилища в гр. Пловдив, обитавани от двамата обвиняеми, са намерени множество вещи и предмети, които служат за изготвяне на неистински български документи за самоличност – паспорти, лични карти и шофьорски книжки, както и дипломи за завършена образователна степен.

Впоследствие при проведени множество претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на различни лица, свързани с обвиняемите, на територията на Пловдивска, Ямболска и Кърджалийска области, са били намерени и иззети неистински български документи за самоличност, както и акцизни стоки без бандерол – цигари, и културно-исторически ценности, за което са уведомени съответните прокуратури, на чиято територия са били открити вещите.  Обвиняемите са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

До момента Кирил И. е осъждан четири пъти, а Венелин Ж. е осъждан общо два пъти.

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в Районен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама