Празник на музиката и душата се очаква за концерта на годината в Русе

16:50, 10 окт 16 / Култура 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подробности за предстоящия концерт на италианската блус и рок легенда Дзукеро на 17 ноември тази година бяха оповестени на нарочна пресконференция в Русе днес.

На нея присъстваха Марко Вануци, който е от мениджмънта на мегазвездата, представител на организатора „Жокер медиа“, кметът на Община Русе, Пламен Стоилов и мениджърът на залата, Борислав Велков.

Без да подценяваме всички гостували звезди, Дзукеро е най-голямата и актуална от тях, каза Велков.

Датите от световното турне в най-големите зали и столици са разпродадени, в това число Олимпия в Париж; Арена ди Верона, Ройал Албърт Хол. Русе също има исторически шанс да докаже своята принадлежност към световната музикална култура и да се превърне в музикална столица от ранга на Лондон. За концерта в Русе е направен специален жест, одобрен от артиста, с пускането на билети на преференциалната и „историческа“ цена от 30 лева ( или 15 евро).

Марко Вануци не бе посрещнат традиционно с хляб и сол, а с хубава бутулка червено вино, която също бе и намек какво очаква звездата и екипа му по време на гостуването им в Русе. Той оцени подаръка и благодари за поканата за гостуване в града и БУЛСТРАД АРЕНА. Допълни, че в последният албум на звездата участват и други съавтори като Боно, Марк Нопфлър и други. 

Кметът потвърди уникалността на събитието за града и призова гражданите да не разчитат на последния момент да се сдобият с билети, а да си закупят още сега. Стоилов също е фен на Дзукеро и е щастлив да го гледа на живо в родния си град. Тъй като звездата ще остане два дни в Русе, ще има възможност да опита българската кухня и дегустира богатата продукция на местните винарни. Кметът използва случая, за да каже че взаимодействието между залата и Общината е на високо ниво и тепърва предстои да се обсъждат още възможности за подкрепа на спортния и културен календар на БУЛСТРАД АРЕНА.

Марио Вануци намекна на почитателите да очакват двучасов, авангарден спектакъл, с много мултимедия и ефекти. Публиката ще има възможност да чуе песни от последния албум на певеца, както и обичаните му стари хитове.

Той пристига с интернационален екип от 35 души, 14 от които ще бъдат с него на сцената. Освен с творчеството си, Дзукеро е известен и с колекцията си от шапки, наброяваща повече от 300. Надеждите са една от тях да остане в Русе, което ще означава, че се е почувствал като у дома си.

След пресконференцията Вануци инспектира залата и бе очарован от условията, които БУЛСТРАД АРЕНА може да предостави. Според него, това е една от най- мултифункционалните зали, в които е организирал събитие и бе радостен да разбере, че все още се инвестира в съоръжения от модерен тип. Освен изключителната селекция от храни и напитки, които Дзукеро и екипа му ще опитат в залата, ще му бъде осигурен и тайландски масаж, който той винаги прави преди да излезе на сцена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама