Дните на Европа в Разград ще бъдат отбелязани със спортни, културни и образователни събития

16:54, 10 окт 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със спортни, културни и образователни събития ще бъдат отбелязани Дните на Европа в Разград. Проявата е съвместна инициатива на Областния информационен център и община Разград и се осъществява за пети пореден път, съобщи управителят на центъра Юлиян Данаилов. Той заяви, че инициативата популяризира приноса на европейските фондове за развитието на Разград и областта. Тази година двудневната кампания е посветена на 12 октомври – Денят на българската община.

Проявите ще започнат на 12 октомври с традиционната колоездачна обиколка на обекти, реновирани с европейски средства. Обиколката се организира в партньорство с Велоклуб „Пегас“, Спортен клуб по колоездене „Спринт“, Разградска велогрупа, Клуб „Зелена стъпка“ и Любителски спортен клуб „Раздвижи се“. Стартът е в 15 часа от пл. „Независимост” пред Общинския културен център. Колоездачната обиколка, в която се очаква да се включат около 150 деца, младежи и граждани ще премине по бул. „Априлско въстание” и ще завърши на Абритус. От там обратно по булеварда, ще мине край ГПЧЕ и по централната градска част и ще финишира час по-късно пред Общинския културен център, къдетоще се разиграе томбола с 50 награди за участниците в обиколката, като двете най-вълнуващи са маркови велосипеди. Обиколката няма състезателен характер, в нея могат да се включат всички желаещи, уточни Данаилов.

От 15.30 часа в пространството пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще се проведе конкурсът за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”. Професионално жури ще оценява творбите на участниците, които ще са в три възрастови групи: 1-2 клас, 3-4 клас и 5-6 клас. От 16.30 часа пред Общинския културен център са предвидени културни и образователни игри с участието на деца и младежи от Центъра за работа с деца и ЦУТНТ. Програмата ще премине под наслов „Младите таланти на Разград“, ще има и викторина „Спомен от бъдещето“. В 17.30 часа стартира междуквартален шахматен турнир в жилищните квартали „Лудогорие“ и „Васил Левски“ и градинката пред Художествената галерия, които са реновирани с евросредства. Като част от Дните ще се проведе и волейболен турнир „Европейски волейбол в Разград”, той ще бъде в партньорство с ОК на ФВФСТ - Разград. В турнира ще участват 150 волейболисти, разпределени в 12 отбора на разградските училища, юноши и девойки от седми до 12 клас.

Състезанията ще са на 10, 11, 12 и 13 октомври в залата на ОУ „Васил Левски” и ППМГ и ПТГ. На 13 октомври от 17 часа пред Общинския културен център е концертът под наслов „Европа на младите хора” с участието на група „Рока Рола” и изпълнители от Музикална школа „Илия Бърнев” в Разград. Финалите на волейболния турнир и награждаването на победителите са от 16 часа в залата на ОУ „Васил Левски” и ППМГ, а тези на турнира по шахмат ще са от 17.30 ч. в залата на шах клуб „Абритус“.

Очаква се в събитията да се включат близо 600 деца, младежи и граждани. За всички участници ще има тениска с логото на кампанията и много награди. Екипът на ОИЦ – Разград кани жителите на града да участват в събитията в дните 12 и 13 октомври. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама