Задържаният за изнасилване на избягалото от дом дете има 14 присъди

18:22, 10 окт 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаният за изнасилване на 13-годишно момиче, което избяга от дом за настаняване в столичния квартал „Люлин”, Йордан Георгиев остава в ареста за 72 часа, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

До момента мъжът е осъждан 14 пъти за кражби и грабежи, уточняват от държавното обвинение.

Две момичета и едно момче бяха в неизвестност близо два дни, след като напуснали  „Дом за деца от семеен тип” в „Люлин“. Две от децата бяха намерени в село до Монтана, а третото в района на столицата.

Пострадалото малолетно момиче е избягало с още две деца от дома, за да отидат на гости през уикенда при позната на едно от тях. Децата нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на пострадалото момиче в заложна къща на площад „Лъвов мост”.

Там малолетната се запознала с Йордан Георгиев, който й казал, че ще я заведе до заложна къща. Той обаче я отвел в квартал „Враждебна“, където й нанесъл няколко уддара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил.

После я завел във фургон в същия столичен квартал, където тя останала през нощта. Там Георгиев отново изнасилил момичето. На сутринта той я завел обратно на „Лъвов мост” и я пуснал да си ходи.

Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама