8 групи деца ще бъдат възпитавани в новата детска ясла в "Люлин" (снимки)

22:23, 10 окт 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата детска ясла „Слънце“ в столичният район „Люлин“ ще приема 8 групи деца. Сградата вече е завършена. Тя е с всички мерки за енергийна ефективност. Изградени са и нови детски площадки.



В момента се набира персонал и предстои до няколко седмици да бъдат обявени местата за прием на деца. Това заяви кметът на София Йорднака Фандъкова, която провери яслата заедно със зам.-кмета Дончо Барбалов и кмета на район „Люлин“ Милко Младенов.



Сградата дълги години е била използвана за училище и след цялостна реконструкция е превърната в самостоятелна детска ясла.



През последните години в „Люлин“ се ремонтират много общински сгради от образователната инфраструктура, отбеляза Фандъкова. Извършено е преустройство на сграда на бивша зъботехническа лаборатория в двора на детска градина №101, като са обособени 2 яслени групи, които функционират от 2013 г. Ремонтирани са част от помещения в детска градина №55, които са обособени на 1 яслена група, която приема деца от 2014 г. Сградата на детска градина №32 е цялостно реконструирана, като са изградени и 8 нови детски площадки, отчете столичният кмет.



По нейните думи тази година общината е инвестирала над 10 хил. лева в ново строителство на девет детски градини, от които едната е яслата "Слънце" в „Люлин“. До края на 2016 г. ще бъдат въведени в експлоатация още 3 нови детски градини и една самостоятелна детска ясла в районите „Люлин“, „Средец“, „Илинден“ и „Връбница“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама