"Отворена брачна двойка" на фестивал в Гюргево

07:01, 11 окт 16 / Култура 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 11 октомври, от 18:30 ч. в Театър "Тудор Виану", Гюргево в рамките на Международния фестивал на театрите от Дунавските страни ще бъде представен спектакъла "Отворена брачна двойка" от Дарио Фо и Франка Раме. Постановка- Орлин Дяков, сценография и костюми- Виолета Радкова, участват: Татяна Цветкова, Косьо Станев и Йовко Кънев. Спектакълът се реализира по програма „Изкуство в малки населени места”.

"Двама души. Мъж и жена. Съпруг и съпруга. Брак. но какви могат да бъдат лицата на техния брак?Те могат да бъдат непрекъснато щастливи, но и непрекъснато каращи се. Могат да си имат:той – любовница, тя – любовник. Може да се ревнуват, но могат и не, т.е. всеки да е свободен да прекарва както си иска живота извън семейството.Колко много лица може да има един брак?

Възможно ли е в едно семейство мъжът и жената да имат свои любовници, двамата да знаят за тях и да продължат да бъдат семейство? Това се наричало „Отворена брачна двойка”. Да видим какво ще стане, когато започне да действа отворената брачна двойка.

Големият италиански драматург, актьор и  режисьор Дарио Фо ни представя една реалистична, фантастична, смешна, драматична, трагикомична картина на ежедневието на двама съпрузи, които ту се обичат, ту се мразят, ту си вярват, ту се ревнуват, ту шепнат любовни стихове, ту сипят огън и жупел един друг.

Една прелестна театрална игра, написана от Дари Фо  и съпругата му –актрисата  Франка Раме – с цел да се насладим на разнообразните състояния на съжителството на двама души.А това възможност за проява на бляскава актьорска игра и зареждане на зрителя със смях, сълзи, размисъл, копнежи..."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама