БСП и РБ: Загубите от картела при горивата вероятно са около 1 млрд. лв.

08:20, 11 окт 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Става дума за загуби от може би над 1 млрд. лв. Това заявиха депутатът Петър Славов от РБ и Румен Гечев от БСП по „Нова тв“ в коментар за определението на КЗК за възможен картел при горивата между шест дружества у нас.

Припомняме че комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в понеделник предяви на дружествата „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Шел България“ ЕАД, „ОМВ България“ ООД, „Нис Петрол“ ЕООД и „Петрол“ АД твърдения за картелни отношения.

Двамата се съгласиха, че вероятно става дума за действие предприето заради предстоящите президентски избори.

„Това, което чуваме от КЗК е насърчително, няма значение, че е преди изборите. Положителното е, че се е размърдала комисията и че е стигнала до определени резултати“, каза Гечев.

Петър Славов пък отбеляза, че това не е категорична констатация за картел и трябва да се внимава след изборите да не се окаже друго.

Ако те сега при това разследване се проявят само като предишното ръководство ще изгубят обществената подкрепа, допълни Славов.

Депутатите заявиха още, че трябва да се насърчи това, което прави КЗК, но и призоваха правителствто да си свърши работата

„Работата на МС е да помисли как да промени правилата на пазара, за да има конкуренция и да няма картел, а не да чакаме какво ще направи КЗК и цените на горивата да стоят високи“, каза Славов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама