Няма опасност за живеещите в евакуирания блок в "Сердика"

10:35, 11 окт 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма опасност за живеещите в 16-етажния блок №17 в столичния квартал „Сердика“, който беше евакуиран снощи след сигнал за пукнатина в носеща стена.

Огледът на сградата е показал, че няма промени в конструкцията й, но са установени малки пукнатини, заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на дирекция „Контрол по строителството“ арх. Влади Калинов. Тепърва ще бъде установено чрез експертиза на какво се дължат пукнатините.

Живеещите в блока са изведени от пожарникари до момента, в който е проверено състоянието на сградата. След това те са се върнали по домовете си.

До проверката се стигна, след като в неделя вечерта младо семейство е било събудено от силен трясък. Хората установили, че резултатът е счупени плочки и напукана дограма на единия прозорец. Не е ясно какво точно се е случило, за да се стигне до тези щети.

Причината за надигането на плочките е, че те са поставени без фуги и при всякакви напрежения плочките се отлепват и надигат, обясни арх. Калинов. Той отбеляза, че това не е първият случай, при който се случва нещо подобно. Но няма причина за безпокойство за сигурността в блока.

Малките пукнатини по цялата сграда са по стечение на времето и те ще бъдат обследвани днес, допълни той. Според хората от блока обаче това се дължи на ремонтни дейности в някои от апартаментите, при които са премахнати опорни колони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама