Варненският апелативен съд потвърди ареста на разследван за наркоразпространение в Разград

11:43, 11 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен първоначалния арест на Андрей Андреев от Разград. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство в родния си град за притежание и разпространение на наркотични вещества, съобщават от пресслужбата на съда.

Окръжният съд Разград определи миналата седмица най-тежката мярка за неотклонение спрямо 26-годишния мъж, след като му е било повдигнато обвинение затова, че на 30 септември тази година в Разград, придобил и държал високо рискови наркотични вещества - 2.40 грама канабис, кристално вещество и хапчета, които при тестване реагирали на метамфетамин и амфетамин с общо тегло 4.45 грама. Установените вещества били за разпространение, припомнят от пресслужбата на съда.

В хода на разследването били събрани достатъчно доказателства, че Андреев активно предлагал за продажба на млади хора наркотици. Чрез СРС в рамките на една седмица разследващите установили над 50 купувача.

Варненският апелативен съд сподели изводите на първата съдебна инстанция, че събраните до настоящия момент доказателства обосновават предположението, че младият мъж е автор на тежкото престъпление, за което се разследва. И този съд кредитира показанията на свидетелите разпитани пред съдия, както и на протоколите за претърсване и изземване. Реална е и опасността Андреев да се укрие. Той е осъждан макар и за неумишлено престъпление, а настоящото деяние е извършил в определения му изпитателен срок. Съдът намира, че разпространението на високо рискови наркотични вещества, което обвиняемият е превърнал в начин на препитание е тежко умишлено престъпление с висока обществена опасност. Тежката санкция на закона води и този съд до извода, че има опасност ако е на свобода Андрей да извърши ново престъпление.

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама