Румънски гражданин отива на съд за опит да подкупи полицай

12:07, 11 окт 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Плевен внесе  в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 37-годишен румънски гражданин, дал подкуп на полицай. Това съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу  Петре К.  е за това, че на  30.09.2016 г. в гр.Никопол дал подкуп – сумата от 5 евро – на полицейски служител в Районно управление – Никопол, за да не извърши действия по служба, свързани с контрола на движението по пътищата – проверка на документи и проверка за употреба на алкохол.

На 30.09.2016 г. полицейски служители на Районно полицейско управление – Никопол изпълнявали задълженията си по контрол върху движението по пътищата. Около 09:40 часа румънският гражданин Петре К. управлявал товарен автомобил VOLVO в посока към гр.Никопол с цел да премине през ферибота в Република Румъния. При приближаване на товарния автомобил към кръстовището, полицейските служители забелязали, че е без включени светлини и подали сигнал за спиране.

Тъй като бил употребил алкохол Петре К. решил да не се подчини на разпореждането на полицая и продължил движението към Никопол. В района на ферибота бил спрян за проверка. Петре К. обяснил със знаци, че  няма документи в себе си, след което  решил да даде подкуп на полицая, за да избегне проверката на документите и проверката за употреба на алкохол. Извадил банкнота от 5 евро и заедно със стикер от винетка ги подал на полицейския служител.

Румънският гражданин е с мярка „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама