СЗО изпрати 1 милион ваксини против холера в Хаити

14:23, 11 окт 16 / Свят 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световната здравна организация (СЗО) изпрати 1 милион ваксини против холера в Хаити, съобщава Ройтерс. Островната държава е заплашена от епидемия от холера, след като през нея премина опустошителният ураган „Матю“. "Основен приоритет за населението, засегнато от този ураган е да получи достъп до безопасна питейна вода. Това е единственият начин, по който трябва да се пази от холера“, каза Доминик Легрос, експерт по болестта към СЗО.

Над 150 са случаите на холера в най-силно засегнатите от „Матю“ области. При преминаването си през Хаити природната стихия отне живота на повече от 1000 души.

Ураганът взе жертви и в други страни от Карибския регион.

Жертвите на урагана „Матю“ в САЩ, който премина през страната през уикенда, достигнаха 21 души, съобщиха днес медиите отвъд Океана. Най-малко 10 са загиналите в щата Северна Каролина. Жертви има и в щатите Джорджия, Флорида и Южна Каролина.

В Северна Каролина над 1500 души са останали без дом заради наводнения в крайбрежни градове.

Близо 2000 жители на град Ламбъртън бяха блокирани в жилищата си или потърсиха спасение по покривите, след като градът внезапно беше наводнен от придошлите води на река Ламбър вчера сутринта.

Очакват се големи наводнения през следващите дни в населените места по поречията на реките Ламбър, Кейп Фиър, Нюс и Тар. Властите в окръг Ленор издадоха заповед за задължителна евакуация на населението по поречието на река Нюс.

Федералната агенция за извънредни ситуации (ФЕМА) предупреди, че опасността за живота на хората в Северна и Южна Каролина заради последствията от урагана ще продължи още няколко дни.

Снощи близо 1,1 милиона души все още оставаха без електричество в щатите Флорида, Джорджия, Северна и Южна Каролина и Вирджиния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама