Националната библиотека продължава да търси пари за спасяването на близо 8 млн. документа

14:25, 11 окт 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още продължава кампанията за набиране на 50 000 лева за камера за дезинфекция по метода „Аноксия”, която Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ започна преди месец. “Закупуването на подобна камера ще ни даде възможност да използваме най-съвременната екологична технология за нетоксично почистване и спасяване на старинни книги и документи”, напомнят от библиотеката.

В Националната библиотека се съхраняват над 8 милиона книжни документа, много от които са единствени копия. Голяма част от културното наследство във фонда обаче е в лошо състояние и трябва да бъде възстановено.

За да бъде улеснено дарението, от днес вече е активен номер за еднократни дарения. Всеки, който желае, може да подкрепи каузата като изпрати съобщение с текст DMS KNIGA към номер 17 777. Стойността на 1 SMS при еднократните дарения е 1 лев за абонати по договор с Telenor, VIVACOM и Mtel, като не се начислява ДДС. За потребители на предплатени услуги на трите оператора цената на 1 SMS е 1,20 лева, като в нея е включен ДДС.  Цената на съобщението е 1 лев

От библиотеката уверяват, че ако съберат повече от необходимите средства, те ще бъдат предоставени за закупуването и на втора камера за дезинфекция.

Кампанията може да бъде подкрепена и с паричен превод по сметка: 

УниКредит Булбанк АД

София 1000

Ул. „Княз Александър Батенберг” 12

IBAN: BG20UNCR76303100112993

BIC:UNCRBGSF

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама