"Нелегална" спирка обърква пловдивчани

14:32, 11 окт 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спирка номер 58 в Пловдив е като капан, който дебне пловдивчани. Уж я има, а я няма. Чисто новият стъклен заслон се оказва, че се използва, но само наполовина. На нея не спират автобусите от градския транспорт, но пък се използва от маршрутките и рейсовете за Раковски. Проблемът е, че незнаещите могат лесно да я объркат и да се окаже, че чакат дълго автобус, който даже няма да спре на спирката.



Парадоксът е, че спирката фигурира във виртуалното табло на масовия градски транспорт на сайта на Община Пловдив. Въпреки че ако се поровиш повече, пише, че не минава никоя от автобусните линии. Но не всеки човек има толкова време, а понякога и знания да борави с информацията във виртуалното пространство. Изправя се до спирката и чака автобус, защото не живее в района и не знае, че на мястото е само за маршрутки и рейсовете до Раковски. Чака известно време и се налага да търси информация от близкото бюро справки-павилиона за цигари.

Жената, която работи там казва, че често я питат и се налага по 2-3 пъти на ден да обеснява, че автобуси от градския транспорт не спират. Според пловдивчани от района, които знаят, че спирката не се използва от масовия градски транстпорт, това е поредната нередност. Но всички май вече свикнаха с подобни недомислици.



Свързахме се със заместник-кмета по транспорт в Община Пловдив Златин Велев, който обеща, че сигналът ще бъде проверен и ако наистина няма указателни табели , такива ще бъдат поставени. Още от сега показваме нагледно на Велев, че единственият информационен знак е остарял и пише, че спирката се използва само от тролеи, които отдавна бяха спрени от движение в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама